Розвантажувальний день у стилі Геловіну

У світлі останніх подій роль школи та формат її роботи зазнали значних змін — із закладу, де діти здобувають освіту, вона переросла у центр підтримки, турботи та єднання. З початком повномасштабного вторгнення в Україну кожен із нас пережив емоційне виснаження. Війна — надзвичайно складне випробування для нашого ментального здоров’я, наслідки якого ми можемо відчувати ще багато років після її закінчення. Ми не в силах впливати на перебіг подій. Але в наших силах забезпечити собі ментальну безпеку під час війни. Ми не можемо впливати на глобальні речі. Але повністю у наших силах впливати на наші особисті обставини. Тож потрібно зосередитись на тому, що ви робите зараз. Коли ми ставимо життя на паузу, то ми не дозволяємо собі радіти навіть найменшим приємним речам, а відмова від радощів, взагалі, нічого конструктивного цьому світу не принесе. І якщо у вас зараз є бодай найменша можливість наповнювати своє життя радощами, то це найкраще, що ви можете зробити для себе. Безліч чинників впливають на психічне здоров’я дітей та молоді. Як же зберегти психічне здоров’я під час війни? Українці завжди жартували, жартують та будуть жартувати. Мабуть, усі бачили веселі відео наших захисників. Власне, самі вони радять українцям у тилу жартувати попри все, бо гумор — це додатковий захист для психіки у складні часи.

Тому члени учнівського самоврядування Опорного закладу «Ходосівський ліцей» вирішили влаштувати у закладі «розвантажувальний» день у стилі Геловіну.

Геловін — сучасне свято, що відзначається щорічно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Це видозмінене свято древніх кельтів. Геловін означав закінчення збору врожаю. Також цього дня вшановували предків. За легендами тоді на землю поверталися душі померлих, а разом з ними — різна нечисть. Саме тому в цей день заведено вбиратися у різних монстрів, адже маскування було спробою обдурити злих духів...Геловін стрімко увійшло в життя європейських країн і зовсім нещодавно став популярним в Україні. Свято набуло популярності завдяки тому, що дає змогу і дорослим, і малим разом розважатись та проводити час, а ще це просто хороший привід від душі повеселитися! Цей день особливо обожнюють діти — адже кожному можна приміряти костюм улюбленого кіногероя, знаменитості або страховиська та отримати солодощі. На думку психологів, Геловін не може нашкодити здоровій психіці. Навпаки — це спосіб допомогти людині знайти контроль над своїми страхами. Адже у нас часто не прийнято говорити про хвороби, недосконалості, смерть, хоча це все є частиною нашого життя. Те, що ми ховаємо — тіньова частина нашої особистості — може вирватися назовні раптово і непідконтрольно, тому її потрібно самим випускати на волю, наприклад, на Геловін. Адже насправді це — не стільки страшне, скільки смішне свято, а сміх допомагає скинути напругу і негативні емоції.Тому учні Ходосівського ліцею з нетерпінням чекали 31 жовтня, щоб побешкетувати і розважитися. Приміщення закладу було оригінально прикрашено атрибутами свята. Діти ретельно підбирали костюми, макіяж, аби створити той чи інший образ. Вже традиційними стали руханки, які майстерно проводить креативний учитель фізичної культури. Тож і цього разу Максим Анатолійович придумав та продемонстрував цікаву руханку, яку із задоволенням танцювали діти. За найкраще продумані та втілені образи учні та учителі отримали солодкі сувеніри.Всі: і дорослі, й діти — отримали безліч позитивних емоцій від атмосфери, традицій, атрибутів, веселощів.Тож проявляйте добрі емоції, щирі почуття, цінуйте кожен день і даруйте друзям і знайомим посмішку. Нехай ваше ментальне здоров’я буде на високому рівні.


Галерея "Розвантажувальний день у стилі Геловіну"

Кiлькiсть переглядiв: 68

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.